Frequently Asked Question

E-mail Spamassassin
bijgewerkt op 9 years ago

Spamassassin is een krachtig anti spam systeem.

Hier kunt u het SpamFilter instellen volgens uw wensen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen. Bij de eerste vraag, kunt u ervoor kiezen of u de spam wilt ontvangen, verplaatsen naar de Spam map in uw mail, of dat u de spam wilt wissen.

da-spamassin-1

De tweede vraag, laat u een drempel instellen (default =5), waarmee het spamfilter bepaalt of een email spam is of niet. Dit gebeurt met punten: op basis van kenmerken in mail (zoals html, prioriteit van de mail, hoofdletters, bepaalde woorden), krijgt iedere mail een score toegekend. Is deze score hoger dan de door u ingestelde drempelwaarde, zal de mail als spam worden gekenmerkt.

LET OP! Als u een lager getal ingeeft dan 5 kan het ook zijn dat u mail mis loopt die u wel had willen hebben. Wij adviseren u in dat geval eerst uw mail te laten doorsturen zodat u kunt controleren of deze score wel naar uw wens is.

da-spamassin-2

De volgende stap, laat u de als spam herkende mail een extra kenmerk meegeven. Hiermee kunt u spam herkennen voor eventueel ingestelde mailregels in uw mailprogramma.

da-spamassin-3

U kunt aangeven hoe het spam-mailtje bezorgd moet worden: met behulp van een (tekstgebaseerde) bijlage, of in originele staat (af te raden). Deze instelling geeft u aan bij de volgende vraag:

da-spamassin-4

U kunt een extra filter instellen, door een bepaalde domeinnaam in te geven op de zwarte lijst:

da-spamassin-5
Andersom, kunt u ook domeinen aangeven voor de veilige lijst. Van deze domeinen zal de mail altijd bezorgd worden.

da-spamassin-6


Let op! Voor zowel de blacklist als de whitelist, dient u per regel 1 domein(naam) in de geven, zoals aangegeven in beide figuren. Een * geeft aan dat de gehele domeinnaam geblokkeerd of juist niet geblokkeerd wordt. U kunt ook een specifoek email adres opgeven zoals mijnnaam@hotmail.com bijvoorbeeld.

Een ogenblik geduld!

Een moment geduld alstublieft...